Wat was de tweede editie van ons Halloweenfair West-Friesland Festival 2016 toch fantastisch en onvergetelijk.

Met een team van ruim 65 vrijwilligers en samenwerkingen met verschillende organisaties en ondernemingen is hiermee bewezen dat wat je doel is, uit kan komen. Samen sterk zijn en iets heel moois opzetten voor de families en kinderen in West-Friesland.

Zaterdag overdag begon dit avontuur gezellig druk. De mensen kwamen uit alle hoeken van het land en zelfs uit België.

Onder andere de gezellige braderie, de dans- en theater optredens van Enkhuizer Balletschool o.l.v. Roos Scholten en Menno Leemhuis, de Bottle up and go Skiffieband, Hazeskoor Oosterleek en de door StecWF zelfgemaakte nieuwe spelletjes en decorstukken vielen in goede aarde bij het publiek.

Ook het spookhuis met de gruwelijke vampier tandarts en i.s.m. gebouwd met Funprojection was samen met de griezel ballentent en de griezelmuur een grote hit. Verder waren de pompoenen van de Pompoenboerderij niet aan te slepen voor het pompoen snijden.

Dat het zaterdag een beetje grauw weer was met wat motregen, mocht de pret niet drukken bij de vele ouders en kinderen.

Deze dag werd afgesloten met een sfeervolle avondopenstelling met een bijpassende volle maan en met een griezelig concert van muziekschool MOW en KSM Enkhuizen en niet te vergeten met een spectaculaire Poi vuurshow van Randy Keppel. De vuurwerkshow bij buurman Ranzijn maakte het perfecte plaatje compleet en gaf menigeen kippenvel.

De zondag was verder een mooie zonnige afsluitingsdag met een leuk aantal bezoekers voor de deur. Velen daarvan kwamen zelfs beide dagen met hun kroost.

O.a. goochelaar Jorido gaf een vrolijk optreden voor de kinderen en Sezina Steur, bekend van VOH sloot de dag af met het bijpassend liedje “Als alle lichten zijn gedoofd” van Marco Borsato.

Volgens voorzitter Widia de Jong- Baldewsing is deze editie zeker geslaagd. We kijken dan ook met plezier uit naar de derde editie waar we jullie weer gaan verrassen met nieuwe spelletjes, decorstukken, leuke kraampjes en optredens.

Maar eerst willen wij nog alle bezoekers en standhouders bedanken voor hun komst en positiviteit, alle sponsors, organisaties, ondernemingen en artiesten bedanken voor hun steun en uiteraard alle StecWF vrijwilligers en Enkhuizer Balletschool bedanken voor hun geweldige en onbetaalbare inzet en niet te vergeten Trude & Nico van Camping De Gouwe Stek en het Blote Voetenpad en Frits en Hetty Scholten. Zonder deze laatste twee kanjers was het nooit gelukt, waarvoor onze grote dank!

Tot ziens in 2017, dan gaan we weer knallen”, aldus voorzitter Widia.

Widia & de Crew!
(Voorzitter)